Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Tisztelt Szülő!

Iskolánk tanulóinak lehetősége van a 20/2012. EMMI rendelet 14.§ (5) bekezdése, valamint a 182/A-182/B. § értelmében, hogy a következő tanévre vonatkozóan módosítsák az Etika / Hit- és erkölcstan tanóra választását. Amennyiben élni kíván a lehetőséggel, a lenti nyilatkozatot kitöltve, aláírva 2021. május 20-ig elektronikus úton vagy postán juttassa el az iskolába.

 Etika/Hit- és erkölcstan nyilatkozat


 

Az alábbi weboldalon a szülők bővebb tájékoztatást találhatnak :https://ebphitoktatas.hu/katolikushittanA Jászberényi Református Egyházközség lelkipásztorának, Mező István református lelkipásztornak a 2021/22. tanévre vonatkozó szülői tájékoztató levele a református hit-és erkölcstan tantárgy vonatkozásában itt olvasható.

Tájékoztatás

Tájékoztatom a kedves szülőket arról, hogy ebben az évben is rendhagyó lesz iskolánkban a felvételi eljárás, hiszen a koronavírus miatti rendelkezések nem teszik lehetővé a személyesen találkozást Önökkel és gyermekeikkel.

Mivel iskolánk köznevelési típusú sportiskolaként működik, így a 20/2012.(VIII.31.) EMMI rendelet 28.§ (1.) pontja alapján a beiratkozást megelőzően az általános felvételi szabályaink mellett a jelentkező gyermekek egészségügyi vizsgálaton és fizikai képességmérésen vesznek részt.

   •   Egészségügyi vizsgálat
A gyermek háziorvosának igazolása, mely szerint a gyermek egészséges és képes teljesíteni az emelt szintű testnevelés tantárgy követelményeit. Az egyesületben sportoló gyermekek sportorvosi igazolását is elfogadjuk. Amennyiben a fizikai képességmérésre jelentkezéssel együtt elküldte az igazolást, újabb igazolásra már nincs szükségünk.

   •   Fizikai mérés
A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a fizikai mérés hagyományos formája elmarad. Helyette az iskola honlapján található egy videó, mely bemutatja a képességmérés mozgásformáit.

Kérem, készítsenek el egy rövid videót saját gyermekükről a minta alapján, s azt kisméretű videofájlban küldjék el a következő e-mail-címre: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..
Az e-mailben nyilatkozzanak arról, hogy hozzájárulnak a gyermekükről készült videó testnevelő tanáraink általi megtekintéséhez. Feltöltéskor az e-mail tárgyában gyermekük teljes neve szerepeljen.
Feltöltési határidő: 2021. március 5. (péntek) 20:00
A későbbi időpontban feltöltött videókat nem áll módunkban figyelembe venni!

Tájékoztatom Önöket, hogy túljelentkezés esetén a felvételnél előnyben részesülnek azok a tanulók, akik kiemelt sportágainkban (korcsolya, labdarúgás) vagy bármely más sportegyesületben igazoltan vagy rendszeresen sportolnak. Az erről szóló igazolásokat (amennyiben a fizikai mérésre jelentkezéskor nem tették meg) kérjük, szíveskedjenek csatolni a szándéknyilatkozat mellé.
Kérem, a videófelvétel mellett az alábbiakban letölthető szándéknyilatkozatot is szíveskedjenek elküldeni az intézmény e-mail-címére.

Szándéknyilatkozat


Jászberény, 2021. február 22.   

Pomázi Imréné, intézményvezetőTisztelt Szülők!
A képes bemutató segítségével rövid bepillantást nyerhetnek intézményünk működésébe.

KATTINTSON A KÉPRE A BEMUTATÓ MEGTEKINTÉSÉHEZ!

 A 2021. február 8-ra tervezett elsős beiskolázási szülői értekezletet a járványügyi helyzet miatt személyes jelenléttel nem tudjuk megtartani, ezért az alábbiakban szeretném Önöknek röviden bemutatni iskolánkat:
A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2019-ben ünnepelte alapításának 100. évfordulóját. A pedagógiai programunkban megfogalmazottak szerint „az iskola vezetése és pedagógusai az intézmény olyan működtetésére törekedtek mindig, ahol a munkával együtt van jelen a természetes lelkesedés, a dinamizmus, ahol érték a tudás”. Az elmúlt néhány évben jelentős tartalmi, szemléletbeli átalakulás jellemezte munkánkat. A nagy szaktudású, a korszerű ismeretek átadásának módszereit jól ismerő, a szakmai közéletben széles palettán szerepet vállaló pedagógusok tevékenysége alapján az iskola teljes mértékben megfelel a korszerű pedagógiai követelményeknek.
A Jászberényi Tankerületi Központ fenntartásában sportiskolaként általános iskolai valamint négy évfolyamos gimnáziumi szerkezetben zajlik a tanítás-tanulás folyamata. Mind az általános iskolai osztályokban, mind pedig a gimnáziumban emelt szintű idegen nyelvi és matematikai képzést valósítunk meg. A gimnázium kiépülésével és az alsó tagozatban induló osztályok számának növelésével az utóbbi években jelentősen emelkedett a tanulólétszámunk, ez a struktúrában és az intézmény működésében is szembetűnő változásokat eredményezett.
2010-ben intézményünk alapítványa, a Talentum Alapítvány a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által regisztrált Tehetségponttá, 2018-ban pedig Kiváló Akkreditált Tehetségponttá vált.
Az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese első ízben 2017-ben, majd 2020-ban is érdemesnek ítélte intézményünket „Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye” cím viselésére. Intézményünket eddig is jellemezte a tudásmegosztás, szakmai megújulás igénye, e pályázat kapcsán pedig a Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központtal együttműködve igyekszünk elősegíteni a térségben a pedagógiai-szakmai közélet fejlődését, megosztani jó gyakorlatainkat, lehetőséget biztosítani műhelymunkák, bemutatóórák, versenyek, továbbképzések számára.
A 2016-2017-es tanévben lehetőséget kapott gimnáziumunk az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban való részvételre, melyben fő feladatunk, hogy az európai szintű partnerhálózat kiépítésében aktív szerepet vállalva felkeltsük a fiatalok figyelmét Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt.
Büszkék vagyunk arra, hogy 2019-ben a Város Napján az iskola nevelőtestületének lelkes, dinamikus, eredményes munkáját PRO Urbe érdeméremmel ismerte el a Jászberény Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Az elismerés a tantestület tagjait arra kötelezik, hogy az elődök által alkotott értékeket, hagyományokat megőrizve figyelembe vegyük az új kihívásokat.  Ennek szellemében neveljük és oktatjuk a ránk bízott diákokat.

A jelenlegi járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy a kedves szülőkkel vagy az iskolába készülő gyermekekkel személyesen találkozzanak a tanító nénik.
A kapcsolatot szeretnénk továbbra is tartani Önökkel és gyermekeikkel, ezúttal az online térben.
Játékos, interaktív feladatok várnak azokra az érdeklődőkre, akik regisztráltak (02.15-ig).
A regisztrációt követően 2021. február 16-18. között a megadott e-mail címen kapják meg a feladatokat.

Kedves Szülők!
Kedves Gyerekek!

Köszönjük a beküldött szép és ötletes pályamunkákat.
Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan részt vettetek a játékos feladatok megoldásaiban.
Alkotásaitokat az alábbi linken tudjátok megtekinteni:

Kívánunk mindenkinek békés, boldog karácsonyt:
Kriszti néni és Andi néni

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv