Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A 3. b osztály rajzpályázaton nyújtott kimagasló eredménye:
A pályázat (melynek témája az élelmiszerek összetétele) kiírója a budapesti Conventus a jövőért Alapítvány volt. Az eredményhirdetésen szép sikerek születtek:
Baráth Bence 1. helyezés fotó kategóriában
Piroska Helga 3. helyezés fotó kategóriában
Yiadom Lilly 2. helyezés rajz kategóriában
Dósa Dorka különdíjban részesült.
Közönség díj (a legtöbb "lájk" alapján):
Barta Norina Janka (1.b) alkotása 1. helyezést ért el.
Részt vettek még:
3.b: Bálint Hanna, Bálint Huba, Csányi Szonja, Fedor Szonja,  Kollár Zoé
1.b: Kiss Kiara
A helyezettek oklevelet, a többiek emléklapot kaptak munkájukért. A helyezettek a későbbiekben még családi belépőket kapnak budapesti és más állatkertekbe, szafari parkba, vadasparkba a vírushelyzet függvényében.
A pályamunkák elkészítésében Csőkéné Ali Marianna és Nagy-Kovács Klára segítették a gyerekek munkáját.
Köszönet lelkiismeretességéért, színvonalas munkájáért. Gratulálunk Neki és a gyerekeknek is az elért eredményekhez.

    
A Magyar Közút Nonprofit ZRT. által kiírt Álomút országos rajzpályázaton Csőkéné Ali Marianna és tanítványai oklevelet és Libri ajándékkártyát kaptak.
Kollár Zoé 2.b
Oláh Hanna 2.b
Dobrán Réka 5.b
Kisnémet Erika 6. c
Tajti Bence 6.c
A gyerekek igazgatói dicséretben részesülnek, az oklevelet és ajándékkártyát a tanévzáró ünnepélyen kapják meg igazgatónőtől.
Szeretettel gratulálunk a diákoknak és rajztanáruknak is a kimagasló eredményhez!
A link ahol megtekinthető az eredmény:

2019 novemberében az EKE Gyakorlóiskola és Pedagógiai Intézet a Művelt Ifjúságért Alapítvány támogatásával Mi van belül? címmel az általános iskolásoknak Országos Vizuális Versenyt hirdetett. A versenyre olyan pályamunkák készültek, amelyek a vizuális nyelv eszközeit felhasználva a dolgok belsejében lévő ismeretlent fedték fel. Amíg nem látunk a dolgok belsejébe, csak a képzeletünkre, a fantáziánkra hagyatkozhatunk, és sok esetben ez a kép gazdagabb a valóságnál.
Iskolánkból a versenyre benevezett a 2.c, 3.b, 5.a, 5.c, 6.a osztály. Kilenc pályaművel képviseltettük magunkat Egerben:  Sas Liza, Turi Kristóf (2.c), Gál Réka, Hivatal Anna, Rácz Réka, Panyi Viktória, Hajdú Sára, Lengyel Márton (3.b), Béres Bálint (6.a) alkotásával.
A februári döntőbe behívták: Turi Kristóf, Hivatal Anna, Rácz Réka, Panyi Viktória tanulókat. Ez egyben a verseny 2. fordulóját is jelentette, ahol helyben ismertetett feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Egy közös képalkotásban vehettek részt. Noé bárkáján megmenekülő állatokat ábrázoltak. Utána meglepetésprogramon : Város, a város alatt c. föld alatti sétát és utazást tehettek vissza a múltba. Ezen a programon részt vehettek a kísérő, érdeklődő szülők is.
A résztvevők a beérkezett legjobb pályaműveket bemutató CD-t, és szép oklevelet kaptak. Turi Kristóf kiérdemelte a szakmai zsűri különdíját. Rajzeszközt és rajzzal, matricákkal kiegészíthető művészeti albumot kapott.
Szeretettel gratulálunk Mizseiné Bencze Nóra tanítónőnek és a versenyben eredményesen szerepelő tanulóknak.

A Magiszter Fényes Adolf Szolnoki Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium "Megyei Rajzolás, Festés, Mintázás" versenyt  hirdetett az általános iskola 7. és 8. osztályos diákjai számára. Nashed Emánuel Nadir és Német Dorina a 2019. december 6-i versenyen "Rajz" kategóriában különdíjat nyertek és felvették őket a művészeti szakgimnáziumba alkalmassági vizsga nélkül. Gratulálunk a pályázat nyerteseinek és Kugler Erika felkészítő tanárnak!

A Németh József emlékére rendezett városi népdaléneklő versenyen Berdó Péterné Farkas Andrea tanítványa, Toldi László 6.a ezüst, Béres Luca 7.c arany minősítést, Kuczoráné Hamar Boglárka tanítványa, Kelemen Dóra 5.b ezüst minősítést kapott. Gratulálunk a pacsirtáknak és felkészítő tanáraiknak!

 

Május 17-én Szolnokon volt a díjkiosztója az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019. évi alkotópályázat megyei fordulójának, melyben a II. korcsoportban Kátai Dorina 1. helyezést ért el. Felkészítője Csőkéné Ali Mariann kolléganőnk.
Alkotása továbbjutott az országos döntőbe, melynek eredményhirdetése június 7-én lesz Budapesten.
A Néplapban cikk jelent meg az eredményhirdetésről:
Gratulálunk a szép eredményhez Dorinának és Csőkéné Ali  Mariann-nak. Izgatottan várjuk az országos eredményt.
 

A szolnoki Bartók Béla Kamarakórus a megalakulásának 50. évfordulója alkalmából Zenei műveltségi vetélkedőt és Képzőművészeti versenyt hirdetett általános iskolák és alapfokú művészeti iskolák tanulói számára. Iskolánk 4. osztályos rajzszakköröseivel a Képzőművészeti versenybe neveztünk be. Bartók választható gyermekkari művei közül a Cipósütéshez készítettünk illusztrációt. A pályaművünkkel szakmai zsűri döntése alapján csoportos I. helyet értünk el. Az eredményhirdetés Bartók Béla születésnapján, március 25-én Szolnokon, a Verseghy Könyvtárban volt. Itt ünnepélyes keretek között vették át díjukat a pályázó tanulók: Árvai - Berente Dániel, Husznay Szófia, Kellner Emese, Tóth Lea.
Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáruknak: Mizseiné Bencze Nórának

November 23-án a Jászsági Apponyi Albert Általános Iskola és AMI 4. alkalommal rendezte meg Németh József emlékére a népdaléneklő versenyt, melyen ismét sikeresen szerepelt csengő hangú énekesünk, KÁTAI VIKTÓRIA. A 7-8. korcsoportban arany minősítést kapott. Gratulálunk a szép eredményhez és a felkészítő Stelkovicsné Kreuter Anikó tanárnőnek.

A „Tiszán innen, Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő verseny megyei fordulóján, Szolnokon a III. korcsoportban induló Kátai Viktória (7.b) székely népdalcsokrát a zsűri kiemelt arany minősítéssel jutalmazta. A kisegyüttes kategóriában induló Kátai Viktória- Rékasi Arikán Sarolt- Tamási Eszter hármasa arany minősítésben részesült.
Felkészítő tanár: Stelkovicsné Kreuter Anikó
Gratulálunk a dalospacsirtáknak!
     

Az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet az elmúlt év novemberében meghirdette az Általános Iskolások Komplex Országos Rajzversenyét „Ez csak a látszat!" címmel. A jeligés versenyre iskolánkból kb. 20 pályaművet továbbítottuk kiállításra kész állapotban.
Az első fordulóba beküldött 250 alkotás közül 110 alkotóját hívták be a döntőbe. Iskolánkból 12 tanuló jutott ide tovább. A verseny 2. fordulójában helyben ismertetett feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Az alapvető eszközöket biztosították számukra, de használhatták a sajátjukat is.
A 4. osztályosoknak Szabó Magda: Sziget-kék című meseregényének egy részletét kellett ábrázolniuk és érzékeltetni a szöveg titokzatos hangulatát. A nagyobbaknak nehezebb, tárgytervezéses feladat jutott: olyan mobiltelefon-tartót kellett tervezniük, amiről első ránézésre nem látszik, hogy milyen funkciót tölt be.
A több órányi munka után szendvicsebéddel látták őket vendégül, majd meglepetésprogram következett a Líceum épületében, ahol csillagászati eszközöket nézhettek meg, interaktív játszóházban próbálhattak ki eszközöket, és kilencemeletnyi magasságban gyönyörködhettek az város panorámájában.
2018. január 30-án került sor Egerben a Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház kiállítótermében a zsűri által kiválasztott pályaművekből készült kiállításmegnyitóra, eredményhirdetésre és díjkiosztó ünnepségre. Iskolánk alapítványa támogatta a csapat ismételt utazását.
Intézményünkből Magoss Anna- Magoss Eszter- Édes István 4.b osztályos tanulók közös alkotása különdíjban részesült, elismerésül könyvjutalmat kaptak.
Kolléganőnk, Mizseiné Bencze Nóra a legeredményesebb felkészítő tanárok egyikeként kapott elismerést.
A kiállítás március végéig lesz látható Egerben a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban.
Gratulálunk a felkészítő tanároknak: Mizseiné Bencze Nóra, Parti-Tóth Orsolya.


 

ÉNEK-ZENE

A "Tiszán innen, Dunán túl" minősítő népdaléneklő versenyen
Béres Luca 4.c  kiemelt arany
Tamási Eszter 6.a arany
Kátai Viktória 6.b ezüst
Kövér-Somoskeöi Kincső 5.b ezüst minősítést kaptak.
Gratulálunk a dalos pacsirtáknak és a felkészítő tanároknak: Hamar Boglárkának és Bethlendiné Kóti Ágnesnek!
Külön köszönet a szülőknek, akik megoldották Szolnokra a kényelmes utazást:Tasi Tünde, Béres Lászlóné, Kövér István.

November 23-án iskolánk városi népdaléneklő-versenyen vett részt, amelyet Németh József tanár úr emlékére rendeznek. Ezt a versenyt egy iskolai "válogató" előzte meg, amelyet november 10-én tartottunk. A győztes tanulók képviselhették iskolánkat a városi versenyen: az 5-6.-os korcsoportból Kátai Viktória; a 7-8. osztályos korcsoportból Szikra Zsófia. Az eseményt a Gróf Apponyi Albert Általános Iskola szervezte. Korcsoportjában Kátai Viktória nyerte a versenyt, így immár másodszor a mi iskolánk hozta el a győztesnek járó vándorkupát.  Szikra Zsófia harmadik helyezést ért el. Mindketten tudásuknak és tehetségüknek magas szintjét mutatták be az énekes előadásuk során. A versenyre tavalyi győztesünk -Tamási Eszter- is meghívást kapott, aki a vándorkupa átadását kapta nemes feladatul.
Gratulálunk az énekeseknek és felkészítő tanáruknak, Bethlendyné Kóti Ágnesnek!

 

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv