Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

2017.05.31-én ismét sor került iskolánkban a "Tavaszi kerékpáros programra". A rendőrség a polgárőrséggel együttműködve leellenőrizte a diákok kerékpárjait és az esetleges hiányosságokról a szülőket írásban tájékoztatta. Közel 60 kerékpár került átvizsgálásra.

2017. április 28.

Gratulálunk az eredményekhez!

Szűcs Emesének sok sikert kívánunk a Szegeden megrendezésre kerülő országos döntőre!

Az én hullámfestményem Jászberényben című rajzpályázat a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnáziumban

A Jövőkép Alkotók Egyesülete rajzpályázatot hirdetett Az én hullámfestményem címmel iskolánknak, a Szent István Sport Általános iskola és gimnázium 5-8. osztályos tanulóinak. Az egyesület alkotóművészei a város különböző helyszínein saját alkotásokat helyeztek el, amelyeket szintén „A hullám” téma inspirált. A diákok megkeresték és megfigyelték az izgalmas, olykor meghökkentő helyeken elhelyezett képeket. A vizuális kultúra órákon a téma feldolgozásra került. Az iskolában, de otthon is nagyon sok tanulónk készített képeket a pályázatra. A pályamunkák kettős elbíráláson vettek részt. A legjobb munkákat szakmai zsűri díjazta, akik az egyesület tagjai voltak. Kerekné Mihalik Judit, (rajztanár, a zsűri elnöke), Góg Zoltán (a JAE elnöke), Farkas Edit (Hamza Múzeum és Jász Galéria), Fejős László (képzőművész). Az értékelés másik részét a közönségszavazatok alkották. A Facebookon a legtöbb „lájkot” kapó alkotás szintén díjazásban részesült. De hogy a közönség is elégedett legyen, a legtöbb „lájkot” osztó Facebook-tag is ajándékban részesült.
A szakmai zsűri 1. díját Laky Lilla, 2. díjat Páll Enikő, 3. díjat Török Karola nyerték.
A közönségszavazatok 1. helyezését Dorozsmai Petra 148, 2. helyezését Baráth Nóra 76, 3. helyezését Martonvári Lilla 53 szavazattal kapták. A legtöbb „lájkot” osztó Facebook-tag Forgács Lászlóné volt, akinek ajándéka egy szitázott póló, amelyen Szűcs Emese diákunk munkája látható.
A pályázaton részvevő tanulóink:
Ágnélli Zsófia, Kátai Viktória, Török Karola, Schönborn Melinda, Szűcs Emese, Kiss Enikő, Farsang Hanna, Nashed Emánule Nádit, Gáspár Gréta, Peredi Kíra, Baráth Nóra, Gál Emília, Kövér-Somoskeőy Kincső, Szabó Lili, Martonvári Lilla, Tiborcz Dóra, Páll Enikő, Baráth Benjámin, Jakoda Katalin, Csiki Aliz, Osei-Bonsu Nancy Tímea, Pintér Lorina, Forgács Gergő, Sinka Hanna, Lukácsi Lola, Balla Fanni Anna, Laky Lilla, Bajnai Virág, Faragó Réka, Szécsi Anna, Dorozsmai Petra, Pap Luca Éva, Gazsi Máté, Bereczki Szabolcs Jutas.
A díjosztó ünnepség 2017. február 8-án történt meg iskolánkban. A kiállítás 2017. március 6-ig megtekinthető a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium Iskolagalériájában.
Felkészítő tanárok:
Bartos Kinga – a Jövőkép Alkotók Egyesületének tagja, festőművész tanár
Kugler Erika – rajztanár, mesterpedagógus.

Fényképek:
http://piwigo.gyakorlo-jaszbereny.edu.hu/index.php?/category/20

Az egri Eszterházy Károly Egyetem 2016 őszén hirdette meg gyakorlóiskolái diákjainak a „Szabadon, mint a madár” című rajzpályázatot, ahová az '56-os forradalom, illetve ezzel kapcsolatosan a szabadság, a szárnyalás, repülés témájában várták az alkotásokat. A jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak munkájából közel ötven kép került postázásra, melynek felét a szakmai zsűri kiállításra érdemesnek tartotta. A campusok közötti együttműködés jegyében 2017. február 3-án az EKE első emeleti galériáján került megrendezésre a kiállításmegnyitó, ahová iskolánkból 27 tanuló kapott meghívást. A gyerekek és két pedagógus, Kugler Erika és Parti-Tóth Orsolya izgalommal, ugyanakkor büszkén keltek útra, hogy részt vegyenek az eseményen.
A megnyitón Sándor József, az EKE Gyakorlóiskola igazgatója hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják a földrajzi távolságok ellenére a kapcsolat fenntartását és erősítését a képzőhelyek között. Ennek érdekében több versenyt is hirdettek már a tanév folyamán, ezeknek egyike volt ez a rajzpályázat, amelyre a kiválasztott alkotásokat vándorkiállítás formájában Eger mellett Sárospatakon és Jászberényben is be kívánják mutatni.
A megnyitón való részvétel a gyermekek számára nagy élmény volt, a megtekintett munkák mellett a Líceum szépsége is elbűvölte őket.

A pályamunkákat korcsoportonként értékelte is a zsűri, Jászberényből a következő tanulók értek el helyezést, és részesültek tárgyjutalomban:
5-6. osztályos korcsoport:
1. hely: Gáspár Gréta 5.c
2. hely: Molnár Gábor 5.b
3. hely: Béres Máté 6.c
7-8. osztályos korcsoport:
1. hely: Ágnélli Zsófia 7.a
A kiállított pályamunkák alkotóinak felkészítő tanárai: Bartos Kinga, Kugler Erika, Halápi Nikoletta, Parti-Tóth Orsolya, Mizseiné Bencze Nóra, Rimaszombatiné Molnár Erika, Doboss Eszter.
Eger
https://uni-eszterhazy.hu/hu/egyetem/egyetem/hirek-1048/c/kepzomuveszeti-kiallitas-nyilt-a-liceumban
Sárospatak
https://sarospatak.uni-eszterhazy.hu/hu/sarospatak/scc/hirek/c/szabadon-mint-a-madar

A fotókat készítette Kugler Erika tanárnő:

Hangszersimogató a Cimbaliband-del
Színültig telt a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium tornaterme diákokkal február 1-jén délelőtt két alkalommal is. Annak ellenére, hogy most nem lehetett futni, labdázni a teremben, jókedvűen távoztak az 5-6. és a 7-8. évfolyam tanulói egy-egy tanórát követően, ugyanis a földre helyezett szivacsokra leheveredve a Cimbaliband „Hangszersimogató” című koncertjét élvezhették a gyerekek.
Unger Balázs és társai a Kóti Ágnes tanárnő segítségével megvalósult minikoncerten amellett, hogy a Kárpát-medencei térség népzenéjének színes világával megismertették a tanulókat, interaktív foglalkozás keretében mutatták meg a gyerekeknek az ütőgardont, a brácsát, a tamburát, valamint a a zenekar stílusát meghatározó 138 húros, trapéz formájú hangszert. Miután a feltett kérdésekre ügyesen válaszoló diákok zenekari kitűzőket kaptak ajándékba, elmondható, a hallottakon túl kézzel fogható emlékekkel is gazdagodtak az iskolások.
Az iskola művészeti nevelésébe jól illeszkedő program igazán élményszerűen hozta közel a felső tagozatosokhoz az ének-zene órákon tanultakat, ezt az előadások végén felcsattanó vastaps is méltán igazolta.
Köszönjük Bethlendyné Kóti Ágnes tanárnőnek a programszervezést!
Online megjelenés: http://tutihir.hu/index

2017. január 26-án színházi előadásra utazott iskolánk négy osztálya, a 6.a, a 6.b, a 6.c és a 7.b.
Az úti célunk Eger városa volt, ahol a Gárdonyi Géza Színház színvonalas előadását tekinthették meg tanulóink. Külön örömként éltük meg mindannyian, hogy a darabban fergeteges játékú gyermekszínészek is játszottak. A Néri Szent Fülöp életét feldolgozó Luigi Magni és Bernardino Zapponi filmje alapján készült színdarab nagy sikert aratott a gyerekek és kísérő pedagógusok körében is, hiszen örök érvényű gondolatokat adtak át a színészek, s minden korosztály megtalálhatta a maga szórakozását. Bízunk benne, hogy minden tanulónk magával vitte a szállóigeként ismeret mondatot: Legyetek jók, ha tudtok.
Köszönjük a szervező és kísérő pedagógusok Szűcsné Fehér Csilla, Szöllősiné Kárpáti Ágnes, Móczó Erika és Jakkel Imre munkáját.

 

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium /Jászberény/ 12. alkalommal hirdeti meg hon- és népismereti pályázat írására felhívását, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Heves megye és Dél-Pest megye iskolái számára.

Az általános iskolák, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok 5-8. évfolyamán tanuló diákok a 2016/2017. tanévben – egyénenként és 2-3 fős csapatokban – honismereti, helytörténeti pályamunkát nyújthatnak be az alábbi témakörökben:

I. „Szülőföldem gyermekszemmel”
II. „Családban maradt”
III. „Közöttünk élő nagyjaink”
IV. „Szentek, ereklyék, legendák” Egyház történeti emlékek

2016. december 19-én rendezte meg az Ifjúsági Önkormányzat a városi  "Jászok ásza" tehetségkutató versenyt. Iskolánkat négy tanuló képviselte, valamennyien szólóének kategóriában:
Rékasi Arikán Sarolt, Schönborn Melinda, Kátai Viktória, Virág Imre.
A sportosztály dalospacsirtái, KÁTAI VIKTÓRIA (6.b) II. helyezést ért el, VIRÁG IMRE (6.b) a zsűri különdíjában részesült.
Gratulálunk a szép eredményekhez a fellépő tanulóknak és felkészítő tanáruknak, Bethlendyné Kóti Ágnesnek.

A Jászság Gyermektáncegyüttes, melynek tagja iskolánk több tanulója, bejutott a Fölszállott a páva tehetségkutató verseny döntőjébe. Gratulálunk és további szép eredményeket kívánunk!

Az Apponyi Albert Általános Iskola és az Ifjúsági Önkormányzat "Jászság, szeretlek!" játékos városi vetélkedőjén Bogdán Bence és Frischmann Alex 8.b osztályos tanulónk képviselte iskolánkat. A csapatversenyben a kék csapat 4 ponttal maradt el az 1. helyezettől. Köszönjük a fiúk helytállását és Palkó-Deli Andrea tanárnőnek a felkészítést.

A latin eredetű szó - adventus - eljövetelt jelent: a keresztény hagyományoknak megfelelően Jézus megszületésére való várakozás, a lelki felkészülés, a reményteli várakozás időszaka. Az adventi ünnep eredete az V-VI. századra nyúlik vissza. Abban az időben az emberek még hittek a boszorkányokban, gonosz lelkekben, varázslatokban. A gonosz elűzésére koszorút fontak vesszőből, fűzfából és fenyőágakból, amelyet arany vagy piros színű szalaggal díszítettek. Minden egyes szín, forma sajátos jelentést hordozott. A zöld a termés, a remény színe volt, a piros az életé, az arany és a sárga pedig a fényé. A kör alakú forma az örökkévalóság jelképe, a varázserőé, ami soha el nem múlik. Úgy tartották, hogyha ilyen "szent" koszorúkkal veszik körbe a házakat, az elűzi a gonosz szellemeket.
Ezek az ősi rituálék átalakultak. 1838-ban Johann Heinrich Wichern protestáns lelkész az általa alapított gyermekotthon egyik termébe egy hatalmas csillárt készített fából. Erre a csillárra minden egyes istentisztelet alkalmával egy gyertyát tűzött. 1860-ban alakult ki az a forma, hogy csupán csak négy gyertyát, az advent négy vasárnapjának jelképét tűzték a koszorúra. Minden héten eggyel több gyertyát meggyújtva, az egyre növekvő fény a közeledő ünnepet jelzi.
Advent hagyományos színe a lila, a bűnbánat és a megtérésre való felhívás jele. Ezért gyertyás koszorún a négy gyertya közül három (az első, második és negyedik) lila színű, míg egy (a harmadik) rózsaszín, a közelgő ünnep örömét szimbolizálja. A koszorú jellemzően fenyőágból készül, zöld színe az eljövendő reményt jelenti.
2015. karácsony

2016. november 9-én iskolánk 8. osztályos tanulói közül heten részt vettek az Eszterházy Károly Egyetem gyakorlóiskoláinak versenyén Egerben. Tanulóink egy 5 perces angol nyelvű prezentációval készültek. A második fordulóba, vagyis a döntőbe iskolánkból hárman jutottak be: Halász Rebeka, Forgács Patrik és Rideg Patrik. Nekik a helyszínen megismert ppt képsor alapján kellett angol nyelven egy rögtönzött prezentációval szerepelniük.
Gratulálunk a versenyen bemutatott színvonalas prezentációkhoz!
Felkészítő tanárok: Majzik Zsuzsanna és Eperjesiné Palásti Piroska

Az Ifjúsági Önkormányzat és iskolánk együttműködéseként 2016. november 10-én idegennyelvi vetélkedőt rendeztünk. A jó hangulatú, játékos vetélkedőre meghívtunk a város általános iskolából egy-egy felső tagozatos csapatot, amelyben a diákok a tanult idegen nyelvhez köthető feladatokon keresztül ismerkedtek egymással és London, Berlin nevezetességeivel. A vetélkedő szellemi "anyja" Forgács Lászlóné tanárnő, aki dallal, képekkel, szállóigékkel, zenével bűvölte el a játékosokat. A vetélkedőről mindenki jókedvűen és győztesként távozott: ajándékkal, élménnyel, tapasztalattal gyarapodva. A vetélkedő egy-egy feladatába Pomázi Imréné intézményvezető és Szatmári Antalné alpolgármester asszony is bekapcsolódott. A képek is ezt a vidámságot és csapatmunkát mutatják. Köszönet a szervezőknek: Forgács Lászlóné, Majzik Zsuzsanna, Eperjesiné Palásti Piroska, Bartos Kinga, Parti Tamás és a Diákönkormányzat aktivistái.

A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0017 jelű „A jövő egészséges felnőttei” – Egészséges életmód és sport rendezvények nevű pályázatunk fenntartási időszakának második évében is megrendeztük iskolánkban az Egészségnapot.
Az október végi rendezvény céljai közé sorolható az egészségtudatos magatartás kialakításának kommunikációja felnőttek és diákok részére, kóstoltatók, bemutatók, oktató-nevelő információk közzététele, orvosi, szakmai anyagok megjelenítése, egészségügyi felvilágosítás és a prevenciós munka támogatása.
A rendezvény megnyitóját követően az osztályokat 10 helyszínen várták a kollégák és a felkért előadók. Sárköziné Nagy Szilvia védőnő a kézmosás fontosságáról beszélt, Lőrincz Linda védőnő egészségügyi méréseket végzett a program ideje alatt. A Béres vitaminokkal ismerkedhettek meg a diákok Megyes Annamária szülő közvetítésével. A kollégák által vezetett állomásokon információkat kaphattak a tanulók a vitaminok fontosságáról, a minőségi étel és folyadék fogyasztásáról, az érzelmek mimikai kifejezéséről, és lehetőségük volt megismerni, kipróbálni újonnan vásárolt sporteszközeinket. Kóstolhattak banánturmixot, gyümölcsöket, zöldségeket, aszalványokat, csírát, csíramálét, egészséges péksüteményeket és érdekes fűszerezésű padlizsán- és avokádókrémet. A gyerekek zsivaja és aktivitása igazolta programunk sikerességét.

Szöllősiné Kárpáti Ágnes

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv