Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ díjátadó ünnepséget rendez a megye legeredményesebb versenyzői számára.
Május 23-án az országos szintű versenyek díjazottjait és tanáraikat köszöntötték ünnepi műsorral. Erre az alkalomra két diákunk kapott meghívást: Szűcs Emese, a "Szép magyar beszéd" verseny megyei győztese (az országoson kiemelt bronz emlékérmet kapott) és felkészítő tanárai, Fekete Viktória és Szűcsné Fehér Csilla, valamint Kátai Viktória, a „Tiszán innen, Dunán túl" népdaléneklő verseny kiemelt arany minősítést elérő versenyzője és tanára, Stelkovicsné Kreuter Anikó.
Viki az országos döntőn május 19-én Érden ezüst minősítést kapott a rangos zsűritől.Gratulálunk a szép eredményekhez!

2017 őszén az I. Jászsági Szakmaválasztó Kiállításon Pócs János országgyűlési képviselő úr parlamenti látogatást ajánlott fel a Jászberényi járáshoz tartozó iskolák egy hetedikes osztályának. Nagy örültünk, amikor a sorsolás nyertese a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 7. c osztálya lett. Így 2018. január 15-én az iskola pedagógusai és hetedikes tanulói vettek részt a látogatáson.
Képviselő úrral a Parlament északi oldalán található, föld alá süllyesztett Látogatóközpont bejáratánál találkoztunk, majd együtt indultunk el a látogatóközpontot az Országház épületével összekötő földalatti folyosón.
A díszesen aranyozott lépcsőházban több mint 130 lépcsőfokon jutottunk fel a szobrokkal és színes üvegablakokkal szegélyezett, díszfestéssel gazdagon borított főemeletig.
A díszlépcsőház megtekintésekor megtudtuk, hogy a teret uraló, vörös színű szőnyeggel borított, 96 fokból álló lépcsősor a főbejárattól a kupolacsarnokig vezet. Lotz Károly festőművész három falfestménye látható a főlépcsőház mennyezetén. A helyiség ékessége - az egyetlen külföldi eleme az épületnek- a Hollandiából származó nyolc darab, egyenként négy tonna súlyú gránitoszlop, amelyből összesen 12 darab található a világon. A két oldalon látható eredeti díszes üvegablakok Róth Miksa műhelyének remekei.
Utunk ezután a kupolacsarnokba vezetett. 2000. január 1. óta őrzik itt a magyar Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amelyre 0- 24 órában koronaőrök vigyáznak. Szerencsések voltunk, mert 12 óra volt, így megnézhettük az őrségváltást is.
A kupolacsarnokból az ülésterembe mentünk, ahol a főfalon Magyarország uralkodócsaládjainak festett címerei láthatók, míg az emelvény két oldalán a nemesség történelmi szerepét kiemelő falfestmények vannak. Az ülésteremben képviselő úr köszöntötte a csoportot, s bepillantást nyerhettünk képviselői munkájába, eddig elért kiemelkedő sikereibe, majd a sétát a látogatóközpont kiállító helyiségében zártuk, ahol Parlamentünk építésének történetét, kivitelezésének menetét,  a pályázatra beérkező látványterveket nézhettük meg 3D-s videókon.
Akik nem voltak velünk, és tehetik, feltétlenül menjenek el a szép élményeket és komoly ismereteket nyújtó sétára.
Köszönjük Pócs János képviselő úrnak a parlamenti látogatást.

A Gyökös-Elektro Kft. jóvoltából megújult az iskola informatika termének világítása. Köszönjük munkájukat!

Iskolánk a városi iskolák felső tagozatosainak JEGES VETÉLKEDŐT rendezett december 8-án a Jégpályán, melyet Sipos Zoltán képviselő úr nyitott meg. Lelkesítő köszöntője után a csapatok játékos ügyességi versenyén a Lehel Vezér Gimnázium csapata ezüst, a Szent István-os csapat arany érmet szerzett. A vetélkedő feladatait Kiss-Kovács Kinga és Lencse Lívia tanárnők állították össze. A jégen és a pályán kívül a 9-10.-es gimnazisták segítették a csapatokat, kínálták a forró teát.

A JÁI Bercsényi Miklós és a Székely Mihály Általános Iskolai Tagintézményei JÁSZSÁG SZERETLEK címmel vetélkedőt szerveztek november 29-én. Iskolánkat Polovics Petra és Rideg Zsófia 9.a osztályos tanulóink képviselték. Köszönjük nekik és lelkes szurkolótáboruknak a tartalmas vetélkedést!

A Gróf Apponyi Albert Általános Iskola JÁSZOK ÁSZA című rendezvényén két fellépő képviselte iskolánkat november 23-án. A 8.a osztályosok Hódító tapsrondója a zsűri különdíját kapta.
Felkészítő tanárok: Muhari Éva, Parti Tamás, Szabóné Darócz Mária.
Kátai Viktória 7.b osztályos tanuló a II. korcsoportban (7-13.osztályosok!!)  harmadik helyezést kapott Csondor Kata Add tovább! című dalának előadásáért.
Gratulálunk a Jászok Ásza Szent István-os győzteseinek!

A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0017 jelű „A jövő egészséges felnőttei” – elnevezésű pályázatunk fenntartási időszakának harmadik évében november 20-án rendeztük meg iskolánkban az Egészségnapot.
A program célja az egészségtudatos magatartás kialakítása, megerősítése.
A rendezvényben pedagógusok, egészségügyi szakemberek, meghívott előadók és a pályázathoz rendelt 4-6. évfolyamos tanulók vettek részt. A megnyitót követően a gyerekeket 10 helyszínen várták a kollégák és a felkért előadók. Sárköziné Nagy Szilvia és Lőrincz Linda  védőnők egészségügyi méréseket végeztek. Gyümölcsízű,egészséges gyógyteákat kóstolhattak a gyerekek a Kukta Kft. felajánlásával.  A kollégák által vezetett állomásokon érdekes és tartalmas előadásokat hallgathattak meg tanulóink. Információkat kaphattak a vitaminok fontosságáról, a minőségi étel és folyadék fogyasztásáról, az ellazulás, relaxálás jelentőségéről, a serdülőkori arctisztítás fontosságáról, az egészség megőrzésében fogyasztott méz szerepéről. A pedagógusok súlyt és magasságot mértek. A gyerekek varázsszemüvegen keresztül ismerkedhettek meg az alkoholt fogyasztó emberek látásáról, és a tartásjavítás érdekében lábboltozat-erősítő gyakorlatokat végezhettek. Lehetőségük volt megismerni, kipróbálni az új sporteszközeinket is. A diákokat hangjelzés figyelmeztette a következő helyszín felkeresésére.  A résztvevők visszajelzése alapján ismét sikeresnek bizonyult a programunk.
2017. november 27.
Szöllősiné Kárpáti Ágnes,munkaközösség-vezető

A Gróf Apponyi Albert Általános Iskola és a Városi Ifjúsági Önkormányzat közös rendezvényén két fellépő képviselte iskolánkat november 23-án. A 8.a osztályosok Hódító tapsrondója a zsűri különdíját kapta.
Felkészítő tanárok: Muhari Éva, Parti Tamás, Szabóné Darócz Mária.
Kátai Viktória 7.b osztályos tanuló a II. korcsoportban (7-13.osztályosok!!)  harmadik helyezést kapott Csondor Kata Add tovább! című dalának előadásáért.
Gratulálunk a Jászok Ásza Szent István-os győzteseinek!

Darules a Hortobágyon

Iskolánkban már hagyomány, hogy ősszel a darvak nyomába eredünk. 2017. október19-én a 40 fős, 5-8. osztályos tanuló kíváncsian és izgatottan érkezett meg a hortobágyi halastavakhoz, ahonnan kisvonattal jutottak el a Kondás tóig. Itt magaslesről illetve madárvártákból távcsövekkel figyelhették meg a tarlókról a tóra behúzó szürke darvak több ezres csapatait. A természet e csodája egészen sötétedésig tartott. Az élménydús délután felfedezéseit a buszon vitatták meg a gyerekek.
Reméljük, jövőre hasonlóan szép élményekben lesz részünk.

Jakkel Imre

 

Iskolánk 5.a, 5.b és 6.c osztályos tanulóinak a 2016/17. tanév munkáiból kiállítás nyílt az Iskolagalériában.
A kiállítást 2017. október 6-án 16:00 órakor dr. Kárpáti Andrea egyetemi tanár, kutatásvezető nyitotta meg Pomázi Imréné intézményvezető köszöntője után.
A kiállítás két pedagógiai program anyagát tartalmazza:
- az MTA-ELTE Vizuális Kultúra Szakmódszertani Kutatócsoport  "Moholy-Nagy Vizuális Modulok - A 21. századi képi nyelv tanítása, 2016-2020" projekt
- "Képességdiagnosztika és tehetséggondozás vizuális képességfejlesztéssel" mesterprogram.
A pedagógiai programok megvalósítója és a kiállítás rendezője Kugler Erika mestertanár.

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv