Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

ÖKOTÁBOR

Ebben a tanévben a hagyományos ÖKO táborunkat június 26 –július 01. között a gyomaendrődi Pajer kempingbe szerveztük. A táborba 54 tanulót vittünk a 4-8. osztályos évfolyamokból. A tábor sikeres megvalósításában Lencse Lívia és Tóth Ildikó voltak segítségemre. A tábor ideje alatt sok színes, érdekes programot állítottunk össze a táborozók számára, melyek között voltak már jól bevált visszatérő programok és teljesen újak egyaránt. 26-án busszal indultunk a táborba, s útközben meglátogattuk a dévaványi túzokrezervátumot, ahol egy rövid tájékoztató után kb. 3 km-es túrával jártuk be a rezervátum területét s néztük meg a helyi kiállításokat. A kempingbe érkezés és a szállások elfoglalása után megalakítottuk a 4x 13-14 fős csapatokat, melyek különböző színű baseball sapkákkal és a saját maguk által készített csapatjelvényekkel váltak egyedivé. A következő napokban minden délelőtt, délután és este is érdekes programok vártak a gyerekekre. 15 programot terveztünk a 6 napra, így például kézműves foglalkozások keretében kipróbálhatták a péksütemények készítését a kemping tulajdonosának, Pajer Sándornak a  vezetésével. Ökoháborúban mérhették össze a csapatok taktikai, fizikai ügyességüket. Szintén csapatversenyek formájában zajlottak a strandfoci, strandröpi, vízibombavadászat, horgászverseny, sorváltók, szellemi – ügyességi versenyek, éjszakai rókavadászat. Minden nap  lehetőség volt a Körös –holtág strandján fürdeni, a vízi akadálypályát kipróbálni, csúszdázni. Új színfolt volt a tábor 4 új apartmanja, melyet a diákjaink is nagyon megkedveltek, főként a benne található klíma és jakuzzi miatt. Az utolsó napon a tábor zárásakor értékeltük, díjaztuk az eltelt hetet. Kihirdettük a csapatok közti versenyek és a szobatisztasági verseny eredményeit. Ezt a tábort is sikerült az előző évekhez hasonlóan jó hangulatban, sok élménnyel, balesetmentesen lebonyolítanunk.
Jakkel Imre


Leonardo-tábor

Június végén szerveztünk Leonárdo tábort a 2.3.4. osztályos tanulók részére az iskola épületében. Egy héten keresztül naponta  8-16 óráig találkoztunk a gyerekekkel. Ahogy a nevében is benne van (már hagyományként) kémiai, fizikai kísérletekkel, kézműveskedéssel a veszély és látvány birodalmába is  bevezettük a gyerekeket. A kísérletek egy részét már ők maguk is meg tudták csinálni, hiszen többen évek óta táboroznak s tanulnak, fejlődnek  velünk. Ezen kívül programozás, strand, a salgótarjáni Bánya Múzeum  meglátogatása, szabaduló szobából való menekülés , számháború s egyéb stratégiai játékok színesítették a „táborlakók” életét.  Egészségesen,vírusmentesen zártunk.  A képek is a jókedvről , a csapatmunkáról árulkodnak.
Sárköziné Vízi Andrea és Póczné Titton Dóra

 
Alapozó edzőtábor Tiszafüreden

A tábor összetétele vegyes volt a gyerekek életkorát illetően. 8 és 14 év közötti gyerekek vettek részt az alapozó edzéseken június 17-27 között Tiszafüreden. A gyerekek előzetes atlétikai teszt alapján összeállított három csoportban végezték a gyakorlatokat. A napot reggeli tornával indították, s naponta két edzéssel folytatták délelőtt és délután.
Az edzésprogramban differenciált munka lett betervezve, délelőtt futás, imitáció, délután kerékpározás.
A regenerálódásban filmvetítés, fürdés, csónakázás segített. Az edzésprogramnak megfelelően
pihenő is volt, amikor a gyerekek a szüleikkel együtt szervezhettek programot,  ezt követően közös vacsora zárta a közös élményeket.
A gyerekek edzésteljesítményük alapján emléklapot és tárgyjutalmat kaptak.
Bízunk abban, hogy a sikeres edzőtábor a verseny időszakban meghozza  „gyümölcsét” az idei szezonban.
Belovai József, Lajkó-Lencse Lívia, Kiss-Kovács Kinga

 

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv