Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Az Európa Parlament Nagykövet Iskola program keretén belül Nagyné Sipos Marianna és dr. Zrupkóné Pernyész Lívia irányításával március 18-20-án éghajlatváltozással foglalkozó, kétnapos online európai ifjúsági csúcstalálkozón vettek részt gimnazistáink.
Egész Európából 33 középiskola több, mint 200 diákjának részvételével zaljott az esemény,  "a mi éghajlatunk, a mi jövőnk" jelmondat szellemében angol nyelven vitatták meg a résztvevők a környezet védelmének legjobb módjait.
Magyarországot a mi iskolánk diákjai képviselték:
10.A: Brindzik Dorina, Baráth Petra, Kovács Bence Bulcsú, Virág Imre János
12.A: Hanka Enikő, Forgács Partik, Fenyves Szabolcs
Joggal lehetünk büszkék gimnazistáinkra, hiszen színvonalas szereplésükkel iskolánk, városunk, országunk hírnevét erősítették. Köszönjük mindannyiuknak a részvételt, emellett a kollégáknak köszönet a lelkes és eredményes felkészítő munkáért.

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2017 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája. A program keretén belül számos Európai Unióval kapcsolatos versenyen, programon vettünk részt. Több alkalommal Brüsszelben képviselhettük Jászberényt, Magyarországot. Ilyen alkalomra nyílt lehetőségünk 2020. február 27-én Strasburgban. Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett őszi Euroscola versenyen való kiváló szereplésünkkel érdemeltük ki azt a lehetőséget, hogy gimnáziumunk képviselhette városunkat, országunkat az Európai Parlament Brüsszeli székházában egy ifjúsági „demokrácia játékon”. Erre az alkalomra az Unió minden országából érkeztek középiskolás csoportok, hogy az EP képviselők helyére ülve, „bőrükbe bújva” ismerjék meg a Parlament működését és a döntéshozatal folyamatát. A Parlament finanszírozásában 24 diákunk és 2 kísérőtanár utazott el 5 napra, amely lehetőség adott Strasbourg megtekintése mellett Melk, Salzburg és Hallstadt megismerésére is.

BOBÁK ANICA ÉLMÉNYBESZÁMOLÓJA:
“Juniorok” névre keresztelt csapatunk (Kovács Bence Bulcsú 9/a, Babinszki Gellért, Varga Krisztián, Bobák Anica 12/a) tavaly lehetőséget kapott az Euroscola nevű játékon részt venni, amelynek nyereménye egy utazás volt az Európai Parlament székhelyére, Strasbourgba.
Felkészülésünk eredményeként megnyertük a versenyt és 20 másik iskolatársunkkal belevághattunk európai felfedezőutunkba. Február 25-én indult el bőröndökkel felrakodott buszunk az első célállomásunkra, Melkbe. A helyi apátság megtekintése után Salzburgba vettük az irányt, ahol bejártuk a történelmi városnegyedet és elfoglaltuk a hely legjobb ifjúsági szállását. Mivel ez egy tanulmányi kirándulás volt, rengeteg hasznos információt tudtunk meg az ausztriai szokásokról és mindennapokról a város felfedezése során.
Másnap kora reggel indultunk el Strasbourgba és bár rettentően hosszú volt az út, megérte minden perce. A kis francia város szinte mindenkinek egy új kultúra megismerését tette lehetővé, hiszen csoportunknak csak kis része járt ezelőtt Franciaországban. Megnéztük a város legszebb épületeit, mint a Notre-Dame Katedrálist. Fantasztikus élmény volt egy ilyen monumentális létesítményt akár csak kívülről is megcsodálni.
De a fő programunk csak ezután következett, hiszen 27-én ellátogathattunk az Európai Parlamentbe, ahol egész napunkat töltöttük. Ez nagyszerű lehetőséget adott számunkra, hiszen megtapasztaltuk milyen az EP képviselők helyén ülni és a napi fontos témákról véleményt formálni, adott kérdésekben szavazni és döntést hozni. A nap kezdetén iskolánk 12.-es tanulója, Sárközi Bianka mutatta be angol nyelven a csoportunkat és képviselte Magyarországot. Ezután megismerhettük az Parlament intézményének működését és ténylegesen részt is vettünk abban. Kérdezz-felelek alkalmával Esther de Lange EP képviselő tolmácsolta nekünk napjaink fő problémáira, az EU által kidolgozott megoldások lehetőségeit. Hallhattunk a Korona vírus megelőzésének tervéről, a Brexitről és sok más aktuális témáról. A nap folyamán együtt dolgoztunk egy-egy témán más országok diákjaival. Ezzel nemcsak a feladatot teljesítettük, hanem új barátokat is szereztünk és gyakoroltuk angol tudásunkat is. A nap végén minden csoport előterjesztette kidolgozott ötleteit a kb. 600 fős diákokból álló bizottság felé - ezeket megvitatva foglaltunk állást az előterjesztés mellett vagy ellen. Ez a nap egy igazi bizonyíték volt arra, hogy a mi generációnk tényleg az Európai Unió jövője, és igenis számít a hangunk.
A hazafelé tartó úton meglátogattuk Hallstatt mesebeli városát. A hegyek között, egy tó partján található település igazi csoda volt. Úgy gondolom, mindenki nevében mondhatom, ez volt a legszebb hely, ahol utunk során jártunk.
Összességében egy remek kirándulás volt, jó lehetőségekkel arra, hogy tudásunkat bővítsük több témában is. Más országok kultúráját megismerni mindig izgalmas, ahogy a Parlament működésébe betekinteni is az volt. Köszönjük kísérő tanárainknak, Lívia és Marianna néninek, hogy segítettek megvalósítani utazásunkat!

Az Euroscola online vetélkedőn 47 nagykövetiskola mérte össze tudását. Az Euroscola Plus 3. legjobb eredményét gimnazistáink érték el. A három junior versenyzőnek, Bobák Anicának, Babinszki Gellértnek, Varga Krisztiánnak és senior mentoruknak, Dr. Zrupkóné Pernyész Líviának köszönhetően 24 diák és két kísérőtanár Strasbourgba utazhat tavasszal.

Az Európai Gazdasági és Szociális Szakbizottság sikeres pályázatának eredményeként Brüsszelben, az Európai Klímakonferencián Magyarországot 2020. március 19-20-án iskolánk 3 tanulója és a pályázatíró Nagyné Sipos Marianna képviselte volna (a járványügyi helyzet miatt az utazás elmaradt). Gratulálunk Dr. Zrupkóné Pernyész Líviának és Nagyné Sipos Mariannának a sikeres pályázathoz!
A brüsszeli út előkészítéseként iskolánkba látogatott Dr. Kállay Piroska, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagja. Vendégünk előadást tartott diákjainknak a Bizottság működéséről, és a klímakonferencia tartalmi kérdéseiről.December 5-én Nyíregyházán a "Túl az első X-en" országos döntőben a Szabad csapat 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Kohári Krisztián (11.a), Virág Imre János (9.a), Fenyves Szabolcs (11.a), Szabó György (9.a).
A versenyen a Juniorok csapata: Babinszki Gellért, Varga Krisztián, Bobák Anica (12.a) a 7. helyet szerezte meg. A regionális fordulóban a 106 résztvevő csapatból a 40 legjobb mérte össze tudását. Gratulálunk a kimagasló teljesítményhez!
Köszönet a felkészítő tanárnak, Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia seniornak a kitartó és lelkes, lelkesítő pedagógiai munkájáért!
 

A 4 for Europe versenyen az Europehuman csapatunk továbbjutott a regionális fordulóba. November 21-én Nyíregyházán a résztvevő 10 csapatból az előkelő 4. helyen végeztek diákjaink. Gratulálunk a junioroknak: Brindzik Dorina, Varga Dorina, Kovács Bence Bulcsú, Virág Imre János (9.a) és felkészítő tanáruknak, Dr. Zrupkóné Pernyész Líviának!

 

2019. március 27-én Gimnáziumunk vendége volt dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője. A Nagykövet Iskola-i program keretében a szolnoki Europe Direct Iroda szervezésében megvalósult "Párbeszéd a polgárokkal" előadáson jelen voltak gimnazista tanulóink és tanáraik, az iskolavezetés, valamint dr. Szabó Tamás polgármester úr, Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese és Czigányné Harmath Éva, a szülői választmány vezetője. Dr. Zupkó úr interaktív előadását a "Ki az a Brüsszel?" fantáziacímre fűzte fel. Kitért az EU intézményrendszerére, a 2019-es választások jelentőségére és az EU aktuális kérdéseire, problémáira. Külön kiemelte, miért jó Európai Unió-s állampolgárnak lenni. A 'Párbeszéd a polgárokkal' rendezvénysorozat az Európai Unió egész területén zajlik, és központi szerepet kap az Európa jövőjéről szóló vitasorozatban. Az európai polgárokkal való kapcsolat fenntartása és a számukra fontos kérdések megvitatása uniós prioritás lett. A biztosok és az EU érintett alkalmazottai beutazzák Európát, hogy beszélhessenek az európaiakkal, akik számos témában kinyilvánították véleményüket.
Köszönjük megtisztelő látogatását és dr. Zrupkóné Pernyész Lívia senior nagykövet programszervezését.

 

A Ceglédi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma 6 csapatot hívott február 28-án Európa napi rendezvényére. A meghívottak közt volt vendégként iskolánk Junior csapata is dr. Zrupkóné Pernyész Lívia tanárnő vezetésével. Négyfős csapatunk, megelőzve a ceglédi Nagykövetiskolát is, 1. helyen végzett. A csapat tagjai: Bobák Anica, Kisnémet Petra, Babinszki Gellért (11.a), Erdős Roland (12.a). Gratulálunk a Junioroknak és a Senior nagykövetnek!

      

Iskolánk 2017 szeptembere óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája. A cím elnyerése óta több Uniós témájú versenyen indultunk és szerveztünk is a Jászság középiskolái számára. A 4 for Europe versenyen az idei tanévben két csapattal indultunk. Az első forduló feladatai egyrészt az  EU-s ismereteket mérték. A kreatív alkotó feladatban plakáttervet kellett készíteni, amely az Európai Parlamenti választások fontosságára hívja fel a figyelmet, illetve ezzel kapcsolatban egy kisfilmet forgatni.

A Juniorok (Varga Krisztián, Bobák Anica, Babinszki Gellért, Erdős Roland) kisfilmje:
https://www.youtube.com/watch?v=dFlhHKp6cUY

A Beugrók (Kisnémet Petra, Csákó Eszter, Fenyves Szabolcs, Szántó Dóra) kisfilmje:
https://www.youtube.com/watch?v=Ri2tBilN40Q

A Szolnokon 2018. november 22-én megrendezett 4 for Europe EU ismereti verseny regionális fordulójában iskolánk Junior csapata (Erdős Roland 12.a, Babinszki Gellért 11.a, Bobák Anica 11.a, Varga Krisztián 11.a felkészítő tanár: dr. Zrupkóné Pernyész Lívia) első helyezett,   Beugró csapata (Szántó Dóra 11.a, Kisnémet Petra 11.a, Csákó Eszter 10.a, Fenyves Szabolcs 10.a felkészítő tanár: Miklósné Kis Ildikó) 5. helyezett lett.
A regionális versenyen a zsűri tagjai közt volt Szutorisz-Szügyi Csongor úr, a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója, a zsűri elnöke: Perger István, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezető helyettese, kommunikációs vezetője.
Az első helyezett csapat a felkészítő tanárával nyert egy 4 napos ausztriai utat és meghívást a kecskeméti országos döntőbe, ami dec.14-én lesz.
Gratulálunk mindkét csapatnak a kiváló eredményhez, köszönjük a kollégák színvonalas munkáját, az országos döntőre pedig jó felkészülést és sikeres szereplést kívánunk.

      

2016-ban csatlakoztunk az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Iroda felhívásához, amelynek nyomán 2017-ben a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet. 
A Nagykövet Iskola program során szeretnénk az ifjúsággal megismertetni az Európai Unió és különösen az Európai Parlament szerepét és működését. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok megértsék és elsajátítsák az európai demokratikus gondolkodást. Ennek érdekében folyamatosan megújuló EU-s Infópontot alakítottunk ki iskolánk aulájában, ahol tanítványaink prospektusokat és oktatási segédanyagokat találnak ismereteik bővítéséhez. Célunk a fiatalok felvilágosítása arról, hogy milyen cselekvési lehetőségeik vannak, és hogy többek között megértsék a 2019-es európai parlamenti választásokon való szavazás jelentőségét.
A program elvárásának megfelelően Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia senior nagykövet szervezésében és irányításával a juniorok minden évben Európa-napot szerveznek. Az idei tanévben, szeptember 20-án rendezvényünket 9 középiskolás csapat vetélkedőjével kezdtük a Déryné Rendezvényházban. A vetélkedő 5 feladata az EU intézményrendszerére és politikai működésére, valamint az EU országainak kulturális sokszínűségére épült. Elfogadták meghívásunkat a Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumának junior nagykövetei, akik bemutatták, hogyan valósították meg az előző tanévben a programot iskolájukban. A zsűriben Donkóné Szabó Edit, a szolnoki Europe Direct Iroda vezetője, Szatmári Antalné alpolgármester asszony és Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese tevékenykedett.  Köszönjük munkájukat! A csapatok tagjai értékes nyereményekkel térhettek haza.
Az Európa-nap második felében Pócs János képviselő úr az uniós tagság előnyeiről, Dr. Szabó Tamás polgármester úr a Jászberényben megvalósuló EU-s fejlesztésekről tartott előadást. A középiskolás csapatokon kívül meghívtuk az előadásokra a jászberényi általános iskolák Diákönkormányzatának két nyolcadikos képviselőjét és a Diákönkormányzat munkáját patronáló tanárát is.
Pócs képviselő úr – magánemberként és politikusként is- arra biztatta hallgatóságát, hogy a fiatalok éljenek a párbeszéd lehetőségével; ötleteikkel, terveikkel, problémáikkal bátran keressék a döntéshozókat. Az uniós tagságot a családi közösséggel hozva párhuzamba a kötelezettségekről és a lehetőségekről szólt, kiemelve a közös célok, az együttműködés, a fejlődés fontosságát. Nyíltan, őszintén válaszolt a tanulók és kollégák által feltett kérdésekre, utalva az aktuális politikai eredményekre, ok-okozati összefüggésekre.
Dr. Szabó Tamás polgármester úr előadását a Városi körséta az EU-s támogatások tükrében videóbejátszás vezette be, melyet a juniorok a Fedezd fel Európát! pályázatra készítettek. Polgármester úr utalt arra, hogy a város költségvetését két értékrend szabja meg: a bevétel és a kiadás elvei. Az új uniós fejlesztések gazdaságélénkítő hatása felbecsülhetetlen: a Városi Könyvtárban Mesepontot adtak át a napokban, készen állnak a tervek a Margitsziget felújítására, a Városi Bölcsőde, Buszpályaudvar, a Malom, a Piac átépítésére.
Ezután Nagykövetiskolánk éves beszámolóját Bobák Anica 11.-es junior ismertette a vendégekkel. Programunkat a vetélkedő eredményhirdetésével zártuk. Iskolánk csapata első helyen, a ceglédi vendégek második, a Liska József Középiskola csapata 3. helyen végzett.
Köszönjük Berec Zsolt igazgató úrnak és munkatársainak, hogy a Déryné Rendezvényházat a rendelkezésünkre bocsátották. Köszönet képviselő úrnak és polgármester úrnak, hogy előadásukkal biztosították programunk sikerét. Köszönet a középiskolás diákoknak és tanáraiknak, hogy megmérették magukat a vetélkedőnkön. Köszönet kollégáimnak és gimnazistáinknak a sikeres nap megszervezéséért.
Stelkovicsné Kreuter Anikó

      

 

Szeptember 20-án dr. Zrupkóné Pernyész Lívia senior nagykövet szervezésével a juniorok Európa-napot szerveztek. A rendezvény 9 középiskolás csapat vetélkedőjével kezdődött a Déryné Rendezvényházban.
Az Európa-nap második felében Pócs János képviselő úr az uniós tagság előnyeiről, Dr. Szabó Tamás polgármester úr a Jászberényben megvalósuló EU-s fejlesztésekről tartott előadást.
Köszönjük a megvalósításban munkálkodó kollégák, tanulók, a zsűri munkáját és a Jászkerület Kft. támogatását.
A cikk bővebben:http://gyakorlo-jaszbereny.edu.hu/index.php/gimnazium/europai-parlamenti-nagykovet-bazisiskola

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2017-ben első között csatlakozott az EU tagállamaiban működő és Magyarországon is bevezetésre kerülő Európai Parlament Nagykövet Iskolája programhoz. Kitartó munkánk eredményeként szeptemberben megkaptuk az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet. Iskolánk számára a program sok feladatot és egyben sok lehetőséget kínál az európai szellemiség és demokrácia megismerésére és közvetítésére.

Magyarországot január 29-31. között 3 iskola képviselte az Európai Parlament nemzetközi ifjúsági szemináriumán. Iskolánkból 8 gimnazista és 2 tanár utazott a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium és a pilisvörösvári Friderich Schiller Gimnázium és Kollégium diákjaival együtt Brüsszelbe, ahol angol nyelven előadásokat hallgattak, de sor került egy-egy aktuális témában a véleménycserére, vitára, sőt, az Európai Parlamenti képviselővel való beszélgetésre. A magyar csoport bemutatására iskolánk kapott lehetőséget angol nyelven. Bobák Anica 10.a osztályos tanulónk képes összeállítás segítségével kalauzolta el a nemzetközi ifjúságot városunk és hazánk nevezetességei, értékei között.
A három nap alatt a magyar csoport megismerte az EU-negyedet, látogatást tett az Európai Bizottságnál, ahol interaktív tanóra keretében tájékozódhatott annak működéséről. Az élménydús programot a Parlamentárium és a House of European History múzeumok bejárása egészítette ki.
Büszkék vagyunk a programban résztvevő diákjainkra: Hájos Cintia, Pozsonyi Ivett, Bobák Anica, Erdős Roland, Babinszky Gellért, Molnár Levente, Csikós Dániel, Kovács Roland
és a szervező kollégákra: dr. Zrupkóné Pernyész Lívia, Nagyné Sipos Marianna.

 

A szolnoki Europe Direct Iroda tájékoztatása alapján iskolánk 10.a osztályos csapata a „Fedezd fel EUrópát!” elnevezésű versenyen (melyet az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák indítottak) a nyertes csapatok között végzett, így részt vehet 2018. május 10-én egy ingyenes budapesti osztálykiránduláson. Az osztálykirándulás célja, hogy a középiskolások minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jussanak, ezért a tanulmányút programja is ennek megfelelően épül fel.
Reggel utazás Budapestre különbusszal. Az Európai Unió Házában 10.30 órától rendhagyó EU-tanóra (90 perc) keretében ismerhetik meg a diákok az EU intézményeit és célkitűzéseit. Ebéd után az osztály megtekintheti a Zeneakadémia épületét és Sziklakórházat.

2017. november 15-én Szolnokon rendezték meg a 4 for Europe országos középiskolás vetélkedőt. A regionális fordulóba a tíz legjobb csapat jutott be. A versenyen iskolánk junior nagykövetei harmadik helyezést értek el. A csapat tagjai: Pozsonyi Ivett, Erdős Roland, Kovács Roland és Molnár Levente. Felkészítő tanár: Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia. Gratulálunk a szép eredményhez.

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium ez év júniusában elnyerte az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet, amelyet ünnepélyes keretek között szeptember 8-án Pomázi Imréné intézményvezető vehetett át Lővei Andrea asszonytól, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának vezetőjétől.
A program minden Európai Uniós országban működik, hazánkban ez év elején, 25 neves iskola bevonásával került bevezetésre. A résztvevő iskolák közül szeptemberben két iskola képviselhette Magyarországot az Európai Unió nagykövet iskoláinak szóló nemzetközi szemináriumon, ahol a résztvevők megismerhették a más országokban folyó munkát és erősíthették iskolájuk nemzetközi kapcsolatait. Hazánkat a nagykanizsai Farkas Zsuzsanna és iskolánk tanára, Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia senior nagykövetek képviselték.


Október 15. és 17. között minden magyarországi senior nagykövetnek lehetősége volt az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program jóvoltából részt venni egy brüsszeli tanulmányúton. Ez alkalommal a nagykövetek az Európai Unió brüsszeli intézményeivel és több képviselőjével ismerkedtek meg.  Többek között találkozhattak az Európai Parlament épületében Erdős Norbert EP képviselővel, az Európai Bizottság épületében Dr. Béres Béla nemzetközi szakjogásszal.

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elindította Nagykövet Iskolája programját.  A programban résztvevők közül iskolánk Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyedüliként ez év júniusában elnyerte „Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája” címet, és innentől mint bázisiskola működhetünk tovább. A munkában legaktívabban tevékenykedő fiatalok Junior Nagyköveti rangot kaptak. 2017. szeptember 8-án Lővey Andrea asszony, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodájának vezetője ünnepélyes keretek közt adja át a kitüntető címmel járó emlékplakettet iskolánk intézményvezetőjének, Pomázi Imrénének, dr. Zrupkóné Pernyész Lívia gimnáziumi tanárnak, senior nagykövetnek és a junioroknak.

"Lángolj fel a lelkünkben..."
2017. április 19-én Európa-Napot szerveztünk gimnazistáink részére.
A program első részében a jászberényi középiskolák ötfős csapatai vetélkedtek egymással. A vetélkedő témája az Európai Unió története, intézményrendszere, működése, az Unióval kapcsolatos aktualitások ismerete. A zsűri munkáját Puskás Aurél, az Európai Unió Nagykövet Iskola szakértője és Szatmári Antalné alpolgármester asszony vállalta, a zsűri elnöki tisztét Mészárosné Vas Márta, a Jászberényi Tankerületi Központ szakmai igazgatója látta el.
10 órától Puskás Aurél összefoglalóját hallottuk, majd gimnazistáink beszámolóit (Inges Zénó, Boros Bella, Turóczi Ágnes) meghívott vendégeink előadása követte: dr. Szabó Tamás polgármester úr a képviselőtestület munkájáról, Pócs János országgyűlési képviselő úr az országgyűlés összetételéről, a parlamenti munkáról beszélt diákjainknak és az érdeklődő vendégeknek.
Köszönet dr. Zrupkóné Pernyész Lívia tanárnőnek és Pomázi Imréné igazgatónőnek, akik megálmodták az Európa-Nap programját. Köszönet a kollégáknak, akik ötleteikkel segítették a diákok munkáját.
Reméljük, a hallottak segítik diákjainkat a szélesebb körű tájékozódásban, az európai szellemiség megértésében.

A Jászkürt újság cikke. Megjelenés: 2017. április 27.

Az Európai Parlament leendő Nagykövet-iskolája a Szent István Sportiskola
A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium meghívást kapott az Európa Parlament Nagykövet-iskolája programba, mely 2017-ben indul el az Unio összes tagállamában. Gimnáziumunk egyedüliként képviseli Jász-Nagykun Szolnok megyét. A projektben 25 magyar középiskola vesz részt, s megtiszteltetés számunkra, hogy olyan nagynevű iskolákkal dolgozhatunk együtt, mint a budapesti Fazekas, a miskolci Avas, illetve a debreceni Fazekas Gimnázium.
Senior nagykövetünk, dr. Zrupkóné Pernyész Lívia fogja össze a nagyköveti programot.
A program fő célja az Unióról és az Európai Parlamentről interaktív formában átadott ismeretekkel a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt. Ennek érdekében Uniós infopontot állítottunk fel és áprilisban Európa Napot szervezünk. A feladatok sikeres teljesítése után az Európai Parlament Nagykövet-iskolája kitüntető cím birtokosai lehetünk.

Örömmel kiáltjuk világgá, hogy a 11. osztály alábbi bemutatkozó videója alapján bekerült a 2017. március 31-ei Van beleszólásod! - Parlamenti Ifjúsági Nap résztvevői közé. Köszönet dr. Zrupkóné Pernyész Lívia és Kugler Erika tanárnők segítségéért!

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv