Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: 5100 Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány által működtetett Szegedi Tudós Akadémia decemberi konferenciájának címe "Nobel Díjasok és Tehetséges Diákok X. Találkozója" jól mutatja, hogy immár tizedik alkalommal rendezik meg ezt a nagyszabású eseményt Szegeden. A mostani rendezvény díszvendége Tim Hunt professzor úr volt, aki a sejtciklusban szerepet játszó fehérjék felfedezéséért nyerte el a Nobel-díj Bizottság elismerését. Az ő előadásán kívül is számos értékes programelemet kínált a konferencia.
Kutató középiskolások előadásai
Az eddigi hagyományoknak megfelelően lehetőséget biztosítottak a középiskolások számára is, hogy eddigi kutatási eredményeiket bemutathassák Tim Hunt professzor úr és a konferencia közönsége előtt, a Szegedi Tudományegyetem legnagyobb előadótermében angol nyelven. Az előadások hossza diákonként 8 perc volt, amelyet 2 perces vita, hozzászólás követett.
(Örömmel tapasztaltuk, hogy a 11. és 12. évfolyamba járó diákjaink az angol nyelvű előadás nagy részét értették. A szaktárgyi ismeretek egy részét még nem tanulták, ezek megértésében sok segítséget adtak a ppt. kivetítések.)
Az előadások a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny döntőjével párhuzamosan kerültek megszervezésre.
Laborlátogatások
Az őszi konferencián a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központjának laboratóriumai megnyitják kapuikat az érdeklődő középiskolás diákok előtt, így engedve betekintést az ott folyó kutatómunkába.
A hagyományoknak megfelelően helyt adtak a középiskolás kutató diákok bemutatkozásának, illetve idén is meghívták a diákokat az SZTA mentorprogramjának keretén belül működő kutatólaboratóriumok látogatására.
( Patkányboncoláson, mitokondrium-vizsgálaton, sejtszintű folyamatokra vonatkozó kutatások bemutatásán vehettek részt diákjaink.)
Pedagógiai szekció
A szervezők lehetőséget teremtettek arra is, hogy a felkészítő tanárok részt vegyenek olyan pedagógiai innovációk bemutatásán, amelyek segítséget nyújthatnak a tehetséggondozó biológia oktatásban dolgozók számára.
Az első alkalommal Dr. Csapó Benő professzor úr gondolkodásfejlesztési lehetőségekről tartott előadása mellett konkrét példák alapján szó esett még az esszéírás, a digitális eszközök illetve a labormunka fejlesztő lehetőségeiről, továbbá a Nemzeti Pedagógus Kar biológia oktatással is foglalkozó szakmai csoportjának munkájáról. Az előadások és referátumok után, illetve a szekcióülést követő ebédszünetben lehetőség nyílt további szakmai beszélgetésekre is.
A konferencia idején megismerkedtünk Szeged nevezetességeivel is. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk!
                                                                            Szabóné Darócz Mária

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv