Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: 5100 Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Szegedi Tudós Akadémia immár tizedik alkalommal rendezi meg a Tehetséges Diákok és Nobel-díjasok Találkozóját. Az orvosbiológiai kutatásokról szóló programnak minden alkalommal szerves részét képezi interaktív laboratórium látogatása is, amelynek célja, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az SZTA keretei között zajló munkát.
A mostani rendezvény díszvendége Tim Hunt professzor úr, aki a sejtciklusban szerepet játszó fehérjék felfedezéséért nyerte el a Nobel-díj Bizottság elismerését. Az ő előadásán kívül is számos értékes programelemet kínál konferenciánk.     
Szervezők:
Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány - Szegedi Tudós Akadémia
A magyar tudományos élet szempontjából 2012 fontos év volt. Ekkor ünnepeltük a világhírű magyar tudós, Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulóját. A megemlékezés-sorozatra kilenc Nobel-díjas kutató fogadta el a meghívást és látogatott el Szegedre, hogy tiszteletét és nagyrabecsülését fejezze ki a világhírű szegedi kutató, Szent-Györgyi Albert emléke előtt. A konferencia ideje alatt a Nobel-díjas kutatók ellátogattak Szeged vezető gimnáziumaiba, találkoztak az egyetemistákkal és a fiatalok fórumán válaszoltak a hallgatóság kérdéseire. A gimnazisták, egyetemisták és a Nobel-díjas kutatók pillanatok alatt megtalálták a közös hangot, élvezetes diszkussziókat folytattak. Az üzenet egyértelmű volt: a diákság továbbra is rendkívül nyitott, fogékony az intellektuális minőség iránt.
A sikerből kiindulva a szervezők létrehozták a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítványt, melynek rövid távú célkitűzése, hogy Szeged város fiataljai ne csak a nagy évfordulónkon találkozhassanak a tudomány kiváló képviselőivel, hanem regulárisan, évente legyen lehetőségük rá, ezzel a tudomány tisztelete, szeretete erősödjön a város és vonzáskörzete ifjú polgáraiban.
Ennek a programnak a 2017. decemberi rendezvényére kapott meghívást 3 tehetséges tanulónk és biológiatanáruk: Turóczi Ágnes, Tukacs Vivien, Galvács Adél
Tanár: Szabóné Darócz Mária

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv