Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Ne várd, hogy a föld meghasadjon
És tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái
Nagyobb és titkosabb csodák.
 
Tedd a kezedet a szívedre
Hallgasd, figyeld, hogy mit dobog,
Ez a finom kis kalapálás
Nem a legcsodásabb dolog?
 
Nézz a sötétkék végtelenbe,
Nézd a kis ezüstpontokat:
Nem csoda-e, hogy árva lelked
Feléjük szárnyat bontogat?
 
Nézd, árnyékod hogy fut előled,
Hogy nő, hogy törpül el veled.
Nem csoda ez? - s hogy tükröződni
Látod a vízben az eget?
 
Ne várj nagy dolgot életedbe,
Kis hópelyhek az örömök,
Szitáló, halk szirom-csodák.
Rajtuk át Isten szól: jövök.
(Reményik Sándor: Csendes csodák)

A hagyományos forgatókönyv szerint zajlott május 4-én a Szent István Sportiskolában a ballagás… Szólna így egy unalmas tudósítás. De minden évben máshogy fúj a szél, másfajta virágillat bűvöli el érzékeinket, mert máshoz szólnak a búcsúzó szavak. Huszonhat kedves iskolatárs ballagott végig a Főiskola ódon lépcsőin a virágba öltöztetett falak közt.
A 11.-esek nevében Sápi Henrietta a közös emlékeket idézte meg, Csirmaz Regő a gyakorlóiskola gyökeret és erőt adó erejéről szólt: „Nevelt titeket a szépre, a jóra, és olyanokra is, hogy egy kulcscsomóban mindig tudd, hogy melyik az a kulcs, ami egy reszeléssel vagy két reszeléssel nyitja a szertár ajtaját. Megtanultátok a szelektív gyűjtés és szelektív hallás minden erejét, hiszen ökoiskola vagyunk. Bár, ha biológia órán a nyuszi szót halljátok, még mindig mindenki odafigyel, hiszen soha nem tudhatjátok, kinek szól.”
Szabó Flanna a 12.-esek nevében köszönt el a gimnáziumtól: a diáktársaktól, tanároktól, megköszönve munkájukat. Köszönetet mondott a szülőknek és osztályfőnöküknek, majd az összetartozás erejének hitével zárta beszédét: „a bizonyítvány, a diploma csupán egy papír, a pénz és az anyagi dolgok nem a legfontosabbak. Az élet csodája ezeknél sokkal többet jelent, mégpedig a szeretetet és a tiszteletet más emberek iránt. Amikor majd eljön az idő és visszatekintünk az életünkre, nem azt fogjuk nézni, hogy milyen munkánk vagy hány autónk volt, hogy mindig a legújabb Iphone volt-e a kezünkben. Hanem azt, hogy kik vettek körül, és elég szeretetet adtunk-e nekik. Fontos, hogy a búcsú után se szakadjunk el végleg egymástól! Gondoljatok arra, hogy négy év alatt olyan mély barátságokat kötöttetek, amelyek elkísérnek további utunkon! A gimnázium közösségéhez való tartozás évek múlva is azt jelenti majd, számítanak Rád és számíthatsz másokra.”
Pomázi Imréné intézményvezető az új lehetőségekre, az élet nehéznek tűnő, de legszebb időszakára hívta fel a ballagók figyelmét.
Az ünnepélyes zászlóátadás, a végén a lufik elengedése mind a ceremónia részei. Mégis másképp szólt a fanfár, máshogy lobogott a zászló, más úton repültek fel a léggömbök. Mert a búcsúzás a 12. a-tól és nekik osztályfőnöküktől, Nagyné Sipos Mariannától, egyszeri és megismételhetetlen.

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv