Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

2019. február 18-án rendhagyó helyismereti osztályfőnöki órán ismerhették meg gimnáziumunk diákjai a Jászsági Évkönyv 2018-as számában megjelent publikációkat a Jászság történelméről, gazdaságáról, művészetéről. A rendezvényt Pomázi Imréné intézményvezető nyitotta meg. Pethő László nyugalmazott egyetemi docens, habil, az Évkönyv felelős szerkesztője tájékoztatta a diákokat a kiadvány korábbi számainak elérhetőségeiről, általános információkat osztott meg az 1993 óta megjelenő sorozat történetéről, a szerkesztőbizottság összetételéről.
Gálikné Nagy Erzsébet történelem szakos tanár általánosságban mutatta be az Évkönyv szerkezetét. Három cikket emelt ki részletes ismertetésre. Kovács László István: A jászberényi Szent Korona történetéhez, Sebők Balázs: Az 1918-as sorsfordító esztendő emlékezete, valamint Bugyi Gábor – Fodor István Ferenc: A kommunizmus áldozatainak emléktáblái c. írásaikat. Mindhárom tanulmányt történelmi eseményekhez kapcsolódó források alapján állították össze a szerzők.
Bódisné Görbe Krisztina közgazdász Jászberény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete által bevezetett helyi adóiról tartott ismertetőt a gimnazistáknak.
Kugler Erika vizuális kultúra tanár Pethő László: Babagyár és bugylibicska – beszélgetés a népművészet mesterével Holló Lászlóval című cikkét, és Iparművészek a Jászságból c. saját összeállítása alapján nyolc fiatal iparművész, formatervező életútját mutatta be a pályaválasztástól a munka világába történő beilleszkedésig. A művészek alkotásait rövid filmbemutató tette élményszerűbbé.
A tanóra végén a tanulók az elhangzott ismertetők alapján kérdésekre válaszolhattak. A nyertesek Jászságról szóló ajándékkönyveket, és a Jászsági Évkönyv 2018-as számát kapták jutalomként.
A cikket írta: Kugler Erika

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv