Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 10. osztályából hárman, Csákó Eszter, Csillik Ágnes és Hanka Enikő kísérő pedagógusunkkal, Szabóné Darócz Mária tanárnővel részt vettünk „A Nobel-díjasok és tehetséges diákok” XIII. találkozóján, Szegeden 2019. 02. 24-26-án.
Vonattal érkeztünk Szegedre, s a Novotel Hotelben szálltunk meg. A délutánt városnézéssel töltöttük. Másnap, reggeli után bevezető előadást hallgattunk meg az elemi idegjelenségről és Patch-clamp módszerről. Ez kiegészítette az eddig tudásunkat érdekes tényekkel, információkkal. Ezután autóbusszal elmentünk Hódmezővásárhelyre, a Németh László Gimnáziumba. Itt az érzékszervekről szóló interaktív órán és szemboncoláson vettünk részt.
Kiadós ebéd után a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében projektekről és kutatásokról, köztük Dr. Erwin Neher Nobel-díjjas tudós felfedezéséről hallgattunk angol nyelvű előadásokat. Este a Szegedi Nemzeti Színházban több néptáncegyüttes közös műsorát láttuk. A 2019. évi Talentum-díj átadása után állófogadásra mentünk a Tisza Hotelbe. A színvonalas vacsorát együtt fogyasztottuk el a kutatókkal.
Kedden gimnazista és egyetemista diákokkal csoportfoglalkozáson és kerekasztal-beszélgetésen vettünk részt. A tanulók beszámoltak a program lényegéről és eddigi kutatásaikról. A program segítségével lehetőséget kaptunk ez elemi idegjelenségek részletes megismeréséhez és az ehhez kellő tudás elsajátításához. A tanulás mellett felejthetetlen élményekben volt részünk, melyet kellő komolysággal és vidámsággal töltöttük.
Köszönjük Marika néninek és iskolánknak a lehetőséget!
Csákó Eszter, Csillik Ágnes és Hanka Enikő

    

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv