Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium 2017 óta az Európai Parlament Nagykövet Iskolája. A program keretén belül számos Európai Unióval kapcsolatos versenyen, programon vettünk részt. Több alkalommal Brüsszelben képviselhettük Jászberényt, Magyarországot. Ilyen alkalomra nyílik lehetőségünk 2020. február 27-én Strasburgban. Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett őszi Euroscola versenyen való kiváló szereplésünkkel érdemeltük ki azt a lehetőséget, hogy gimnáziumunk képviselheti városunkat, országunkat az Európai Parlament Brüsszeli székházában egy ifjúsági „demokrácia játékon”. Erre az alkalomra az Unió minden országából érkeznek középiskolás csoportok, hogy az EP képviselők helyére ülve, „bőrükbe bújva” ismerjék meg a Parlament működését és a döntéshozatal folyamatát. A Parlament finanszírozásában 24 diákunk és 2 kísérőtanár utazik 5 napra, amely lehetőség ad Strasbourg megtekintése mellett Melk, Salzburg és Hallstadt megismerésére is.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) 2010 óta ad otthont a „Your Europe, Your Say!” (YEYS) rendezvénynek. A YEYS lehetővé teszi, hogy a 28 tagállamból és az 5 tagjelölt országból (Albánia, Észak-Macedónia, Montenegró, Szerbia és Törökország) érkező középiskolások megismerkedjenek az EGSZB-vel és szerepével, illetve eszmecserét folytassanak és ajánlásokat terjesszenek elő egy konkrét kérdésről.

Iskolánk -pályázat útján történő kiválasztás alapján- a 2020. március 19-20-án tartó ifjúsági klímakonferencián Magyarországot képviseli Brüsszelben, az Európai Parlament székházában. A konferenciára három diákunk és kísérőtanáruk, Nagyné Sipos Marianna már megkezdte a felkészülést.

Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia történelem-földrajz tanár, senior nagykövet

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv