Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: 5100 Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

Az Európa Parlament Nagykövet Iskola program keretén belül Nagyné Sipos Marianna és dr. Zrupkóné Pernyész Lívia irányításával március 18-20-án éghajlatváltozással foglalkozó, kétnapos online európai ifjúsági csúcstalálkozón vettek részt gimnazistáink.
Egész Európából 33 középiskola több, mint 200 diákjának részvételével zaljott az esemény,  "a mi éghajlatunk, a mi jövőnk" jelmondat szellemében angol nyelven vitatták meg a résztvevők a környezet védelmének legjobb módjait.
Magyarországot a mi iskolánk diákjai képviselték:
10.A: Brindzik Dorina, Baráth Petra, Kovács Bence Bulcsú, Virág Imre János
12.A: Hanka Enikő, Forgács Partik, Fenyves Szabolcs
Joggal lehetünk büszkék gimnazistáinkra, hiszen színvonalas szereplésükkel iskolánk, városunk, országunk hírnevét erősítették. Köszönjük mindannyiuknak a részvételt, emellett a kollégáknak köszönet a lelkes és eredményes felkészítő munkáért.

Márai Sándor szavainak parafrázisával:
Ma elérkezett az ünnep a Szent István-os diákok életébe. Sötétkék ruhát öltöttek. Elfelejtettek mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnepet tanáraik megálmodták, hogy ünnepies legyen. Nem volt benne tánc, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. De volt benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, volt benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Gimnazistáink fölkészültek reá testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. S mi elfelejtettünk mindent, figyeltünk az ünnepre és az ünnepeltekre.