Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A Fenntarthatósági Kupa lebonyolítója a PontVelem Nonprofit Kft. A PontVelem Okos Program a tudatos diákok és iskolák programja. 317 induló középiskolás csapatból az azonos pontszámok figyelembevételével országos 6. helyezést ért el a Luciferináz csapat. A Luciferináz olyan enzim, amely a szentjánosbogár sötétben is világító fényét okozza. (Fény az éjszakában! )
A 3 tagú csapat tagjai:
-Galvács Ákos    12.o.
-Urbán György    12.o.
-Tukacs Vivien     10.o.
Felkészítő: Szabóné Darócz Mária és Bató Annamária. Gratulálunk a szép eredményhez!

Szent-Györgyi Albert orvostudományi Nobel-díj átadásának 70. évfordulójára 2007-ben nemzetközi konferenciát rendeztek Szegeden. Ekkor alakult meg a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány, amely működteti a Szegedi Tudós Akadémia Középiskolás Képzési Programját. Az alapítvány elsődleges célja, hogy egy olyan rendszert alakítson ki, amelynek keretében a fiatal kutatók munkáját támogatják és biztosítanak minden kutatásukhoz szükséges feltételt Magyarországon. A tehetséggondozó program különlegessége, hogy a középiskolások körében is kiterjesztették.
Ebben a tanévben az első ilyen rendezvényt március 24-ére szervezték.
Iskolánkból ebben a tanévben három diák nyert felvételt a programba. Egyikük, Galvács Ákos (12. évf.) egy gélelektroforézishez kapcsolódó, részben logikai feladatot elsőként és egyedüliként oldott meg a csoportban. Urbán György (12. évf.) a hiúz populációk vizsgálatáról szóló előadáson az előadó egyetemi tanár kérdésére válaszolva a baktériumok latin elnevezésével kapcsolatos ismereteit bizonyította. A legfiatalabb diákunk, Galvács Adél (10. évf.) lehetőséget kapott egy két éves internetes oktatásra, s a jövő tanévben szerveződő programokon való részvételre. A 2017/2018-as tanévben – minden remény szerint – havi 1 alkalommal lesz lehetősége orvosbiológiai témájú gyakorlatokon tevékenykedni. Többnapos nyári laborgyakorlaton is részt lehet vennie  Szegeden, illetve Hódmezővásárhelyen. A második program április végén várható, amelynek keretében Nobel-díjas tudósokkal való találkozásra adódik lehetőség, melynek keretében bemutatják munkásságukat. Májusban laborgyakorlatot terveznek a DNS-szekvenciák elkülönítésére, amelynek elméleti alapjait a márciusi előadások során alapozták meg.
Nagyon örülünk a lehetőségnek. Reméljük, hogy a ballagó 12. évfolyamosok helyett jövőre találunk olyan tehetséges, a biológia iránt érdeklődő gimnazista diákokat, akik jó munkájuk jutalmaként bekerülhetnek a programba!
Köszönjük a lehetőséget Szabóné Darócz Mária tanárnőnek!

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv