Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

 „Nincsen határ ottan, ahol egy nyelvet beszélnek és testvérnek hívják az embert…” A Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium gimnazistái számára ez a gondolat kiegészül és valósággá válik a marosvásárhelyi Száz Adalbert Sportlíceum tanárai- és diákjaihoz fűződő szeretetteljes baráti kapcsolattal. A Határtalanul! pályázat utazásainak segítségével tavasszal együtt emlékezhettünk iskolánkban a március 15-i eseményekre, míg a nemzeti összetartozás napját Marosvásárhelyen tölthettük együtt. Június 2-6. között gimnáziumunk 40 diákja és 4 pedagógusa látogatott egy eseménydús tanulmányi kirándulás keretében Erdélybe.
Megelevenedett számunkra az irodalom, a történelem és a művészet a Teleki-téka és a Kultúrpalota, a fehéregyházi Petőfi Múzeum falai között, Segesváron, Székelyudvarhelyen illetve a Házsongárdi temetőben, valamint Tamási Áron, Orbán Balázs és Wass Albert nyughelyén.
A Teleki- és a Kemény-kastélyokban, a Helikon asztalnál a családok leszármazottai meséltek történelmükről, amelyet kiegészítettek Csorba István Árpád, a Rákóczi Szövetség erdélyi elnökének, a Sportlíceum történelem tanárának szellemes, érdekfelkeltő gondolatai. Nagyváradon Szent László, Kolozsvárott Hunyadi Mátyás és Bocskai István alakja kelt életre előttünk.
Testvériskolánk tanárai elkalauzoltak bennünket Erdély csodálatos természeti kincseihez is. Jártunk a Királyhágónál, a Kelemen-havasokban, a parajdi és a tordai sóbányákban, Szovátán a Medve-tónál, valamint megkóstoltuk a borvizet is.
Októberben, iskolánk fennállásának 100. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségre várjuk vissza barátainkat, de a tanárok és diákok közötti kapcsolat nincs térhez és időhöz kötve, ápolása folyamatos. Valljuk és hisszük: „Percre se feledd, hogy testvéred minden magyar, bárhol is éljen. Összetartásban rejlik csak erő.”
Dr. Zrupkóné Pernyész Lívia
  

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv