Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com


Pályázat
Programok képekkel 
Egészségnap
Tavaszi zsongás 
Ivóvíz népszerűsítése 
Meghívó a zárókonferenciára 


A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0017 jelű „A jövő egészséges felnőttei” – Egészséges életmód és sport rendezvények nevű pályázatunk fenntartási időszakának második évében is megrendeztük iskolánkban az Egészségnapot.
Az október végi rendezvény céljai közé sorolható az egészségtudatos magatartás kialakításának kommunikációja felnőttek és diákok részére, kóstoltatók, bemutatók, oktató-nevelő információk közzététele, orvosi, szakmai anyagok megjelenítése, egészségügyi felvilágosítás és a prevenciós munka támogatása.
A rendezvény megnyitóját követően az osztályokat 10 helyszínen várták a kollégák és a felkért előadók. Sárköziné Nagy Szilvia védőnő a kézmosás fontosságáról beszélt, Lőrincz Linda védőnő egészségügyi méréseket végzett a program ideje alatt. A Béres vitaminokkal ismerkedhettek meg a diákok Megyes Annamária szülő közvetítésével. A kollégák által vezetett állomásokon információkat kaphattak a tanulók a vitaminok fontosságáról, a minőségi étel és folyadék fogyasztásáról, az érzelmek mimikai kifejezéséről, és lehetőségük volt megismerni, kipróbálni újonnan vásárolt sporteszközeinket. Kóstolhattak banánturmixot, gyümölcsöket, zöldségeket, aszalványokat, csírát, csíramálét, egészséges péksüteményeket és érdekes fűszerezésű padlizsán- és avokádókrémet. A gyerekek zsivaja és aktivitása igazolta programunk sikerességét.

Szöllősiné Kárpáti Ágnes

A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0017 jelű „A jövő egészséges felnőttei” – elnevezésű pályázatunk fenntartási időszakának harmadik évében november 20-án rendeztük meg iskolánkban az Egészségnapot.
A program célja az egészségtudatos magatartás kialakítása, megerősítése.
A rendezvényben pedagógusok, egészségügyi szakemberek, meghívott előadók és a pályázathoz rendelt 4-6. évfolyamos tanulók vettek részt. A megnyitót követően a gyerekeket 10 helyszínen várták a kollégák és a felkért előadók. Sárköziné Nagy Szilvia és Lőrincz Linda védőnők egészségügyi méréseket végeztek. Gyümölcsízű,egészséges gyógyteákat kóstolhattak a gyerekek a Kukta Kft. felajánlásával. A kollégák által vezetett állomásokon érdekes és tartalmas előadásokat hallgathattak meg tanulóink. Információkat kaphattak a vitaminok fontosságáról, a minőségi étel és folyadék fogyasztásáról, az ellazulás, relaxálás jelentőségéről, a serdülőkori arctisztítás fontosságáról, az egészség megőrzésében fogyasztott méz szerepéről. A pedagógusok súlyt és magasságot mértek. A gyerekek varázsszemüvegen keresztül ismerkedhettek meg az alkoholt fogyasztó emberek látásáról, és a tartásjavítás érdekében lábboltozat-erősítő gyakorlatokat végezhettek. Lehetőségük volt megismerni, kipróbálni az új sporteszközeinket is. A diákokat hangjelzés figyelmeztette a következő helyszín felkeresésére. A résztvevők visszajelzése alapján ismét sikeresnek bizonyult a programunk.
2017. november 27.

Szöllősiné Kárpáti Ágnes, munkaközösség-vezető

A TÁMOP-6.1.2.A-14/2-2014-0017 jelű „A jövő egészséges felnőttei” – Egészséges életmód és sport rendezvények a Szent István Egyetem Gyakorló Sport Általános Iskola és Gimnáziumban nevű pályázatunk fenntartási időszakának utolsó évében is megrendeztük az Egészségnapot.
A november 14-i rendezvény célja továbbra is az egészségtudatos magatartás kialakításának kommunikációja felnőttek és diákok részére. A gyakorlatban ez kóstolók, bemutatók, oktató-nevelő prevenciós előadások, orvosi, szakmai anyagok bemutatása, egészségügyi felvilágosítás formájában zajlott.
A rendezvény megnyitóját követően a projectben résztvevő osztályokat 8 helyszínen várták a kollégák és a felkért előadók. Sárköziné Nagy Szilvia védőnő egészségügyi méréseket végzett a program ideje alatt. A pedagógusok által vezetett állomásokon érdekes és tartalmas előadásokat hallgathattak meg tanulóink a vitaminok fontosságáról, a minőségi étel és folyadék fogyasztásáról, az ellazulás, relaxálás jelentőségéről. Lábboltozat erősítő gyakorlatokat végezhettek és ismerhettek meg a tartásjavítás érdekében. Lehetőségük volt kipróbálni az új sporteszközeinket /Fittball labda, erősítő gumiszalag, egyensúlyozó párna, nordic walking bot stb./ A sérülésmegelőzésről, a cukorfogyasztás káros hatásairól, a méz jótékony hatásáról, lelki egészségmegőrzésről, az elsősegélynyújtásról /kit és hogyan értesítsünk, hogy viselkedjünk/ is sok hasznos tanácsot kaptak az állomásvezetőktől. Kóstolhattak banánturmixot, gyümölcsöket, zöldségeket. A résztvevők visszajelzése alapján sikeresnek és reméljük hasznosnak bizonyult a program.
Köszöntet mondunk a Duna Gastro Kft.-nek és fenntartónknak az anyagi támogatásért, a résztvevő, szervező munkatársainknak a sikeres munkáért.

Szöllősiné Kárpáti Ágnes
munkaközösség-vezető

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Jelentkezési lapok

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv