Székhely: 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. Bejárat: Jászberény, Sportpálya út felől
tel: +36 57 404 200  +36 57 404 201 e-mail: szent.istvan.jaszbereny@gmail.com

A vechtai Kolleg St. Thomas  der Dominikaner iskola 27 diákját és 7 tanárát láthattuk vendégül 2017. október 17-21-ig. Testvériskolánk fúvószenekarának tagjai felső tagozatos diákjainknál és gimnazista tanulóinknál laktak. Vendégeink bepillantást nyerhettek hétköznapjainkba és ünnepnapjainkba egyaránt. Óralátogatások, városnézés, múzeumlátogatás, állatkerti séta során ismerkedhettek meg hagyományainkkal és városunk nevezetességeivel. A családoknál a magyar konyha finomságait kóstolhatták meg. Budapest értékeit egy egész napos kirándulás alkalmával fedezhették fel a vendéglátó gyerekek kíséretében. Pócs János országgyűlési képviselő úr segítségével a Parlament külső-belső szépségében gyönyörködhettek. Karl Griese atya német nyelvű miséjén gimnazistáink vettek részt.
Igyekeztünk figyelmességgel, kedvességgel elhalmozni vendégeinket. De ők sem jöttek üres kézzel: a fúvószenekar három alkalommal adott koncertet városunkban Blair Carlmichael karmester úr vezényletével. Részesei lehettek iskolánk infrastrukturális fejlesztését célzó projektmegnyitó ünnepségének. Ekkor nemcsak a meghívott vendégeket, de alsó tagozatos tanulóinkat is jó kedvre hangolták vidám muzsikájukkal. A forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára rendezett ünnepségünkön a megemlékezéshez méltó dallamokkal fejezték ki tiszteletüket. 20-án délután pedig a Déryné Művelődési Központ adott otthont egyórás koncertjüknek.
Diákjaink nemcsak az angol és német nyelv segítségével találtak egymásra, hanem a zene nyelvén is, hiszen a koncerten saját tanítványaink is felléptek. Így vált igazzá Kodály Zoltán gondolata: „Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.”
Mark Brockmeyer úr, az iskola igazgatója egy meghívással köszönte meg a vendéglátó családok és a tantestületünk odaadó figyelmességét: 2018 őszén visszavárja tanulóinkat Vechtába.

KRÉTA e-napló

KRÉTA elektronikus ügyintézési rendszer

Integrált Könyvtári Rendszer

Órarend

Gyakorlati képzés

Elektronikus Oktatási Rendszer

Heti étlap

Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban

Talentum alapítvány

innovation

Kedves Szülők!
Tisztelt Támogatóink!

Szeretném megköszönni, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogatják a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium alapítványát. Mindezt iskolánk fejlesztésére, s gyermekeik céljainak megvalósítására fordítjuk.

Bízom abban, hogy a jövőben is számíthatunk támogató együttműködésükre, oktató-nevelő munka támogatására.

A Talentum Alapítvány adószáma: 19223151-1-16
Az alapítvány számlaszáma: 10200586-45112076-00000000
Bank: K&H
                                                                   
Köszönettel:
Pomázi Imréné
Intézményvezető

Széchenyi terv